ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BOTOX

Το Botox - ή, πιο επιστημονικά, βουτυλινική τοξίνη τύπου Α - είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που χρησιμοποιείται στην ιατρική από το 1980 και προκαλεί τη χαλάρωση των μυών στους οποίους ενίεται. Είναι μία ενέσιμη εφαρμογή που αναστέλλει το φαινόμενο της μυϊκής σύσπασης τοπικά, ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες και χωρίς να καταστρέφει μυϊκές ή νευρικές ίνες.

Αποτέλεσε την επανάσταση στην σύγχρονη Αισθητική Ιατρική, αφού αντιμετωπίζει χωρίς νυστέρι τις δυναμικές γραμμές του προσώπου και τις ρυτίδες έκφρασης. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία ενδείκνυται για τις ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου, του μεσόφρυου αλλά και για τις περιοφθαλμικές ρυτίδες (πόδι της χήνας), την περιοχή δηλαδή γύρω από τα μάτια που συσπάται όταν χαμογελάμε.

Εφαρμογή

Η θεραπεία είναι πολύ σύντομη και σχεδόν ανώδυνη. Ο γιατρός, αφού έχει συζητήσει με τον ασθενή και έχει εκτιμήσει τη φύση και την έκταση του προβλήματος, εφαρμόζει ενέσεις με πολύ λεπτή βελόνα στα σημεία όπου εντοπίζεται η βλάβη. Μετά την εφαρμογή, ο ασθενής δεν θα πρέπει να εκτεθεί σε ήλιο ή ζέστη για 24 ώρες. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξαπλώσει ή να τρίψει την περιοχή για 4 ώρες περίπου.

Ο ασθενής επιστρέφει στο γιατρό 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή, ώστε να εκτιμηθεί το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της θεραπείας.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εντυπωσιακά. Το πρόσωπο γίνεται λείο, απαλλάσσεται από τις ρυτίδες έκφρασης, φαίνεται νεότερο, ανανεωμένο και ξεκούραστο. Η δράση του φαρμάκου επέρχεται 2-3 ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρουσιάζεται περίπου 2 εβδομάδες αργότερα.

Διάρκεια

Η δράση της μεθόδου δεν είναι ισόβια. Διαρκεί ωστόσο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο κυμαίνεται κατά περίπτωση από 6 έως 10 μήνες. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι, εάν ο ασθενής υποβάλλεται συστηματικά στη θεραπεία για κάποιο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα του Botox μπορούν να έχουν διάρκεια ακόμα και 12 μήνες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ